Onder gasthoofdredacteurschap van Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen

De unieke special is exclusief online verkrijgbaar via
www.soundz.nl/kane

KANE is terug en hoe! Na tien jaar afwezigheid hebben Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen de handen weer ineengeslagen. In eerste instantie voor het maken van een documentaire, maar al snel gevolgd door vijf uitverkochte concerten in de Ziggo Dome, nieuwe muziek én een eigen SOUNDZ special. Een primeur want het is de eerste special van bladenmaker SOUNDZ die volledig in het teken staat van een Nederlandse band. De special wordt gemaakt in nauwe samenwerking met KANE-oprichters Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen. Sterker nog, Dinand en Dennis wierpen zich op als gasthoofdredacteuren.

Dinand Woesthoff over de SOUNDZ Special: ‘Na de geweldig ontvangen ‘KANE: A Story Recorded’-documentaire, komt er nu dit eenmalige, fraaie SOUNDZ KANE-magazine over veel van waar we met de documentaire niet aan toegekomen zijn, over waar we nu staan en gaan met nog een geweldige tijd voor ons, vol nieuwe muziek en moois om te delen. Dit is er één om te bewaren. One for the road ahead!

’Dennis van Leeuwen: ‘Wat een enorme eer om als eerste Nederlandse band ooit zo’n prachtige special van SOUNDZ te ‘krijgen’. Een heel magazine vol over Kane? Over onze platen, onze avonturen, onze gitaren, anekdotes, feitjes en foto’s waarvan we zelf niet eens wisten dat deze nog bestonden!? Wow! Echt. WoW!’

Deze KANE-special brengt verleden en toekomst, van één van de grootste bands in de Nederlandse muziekgeschiedenis, perfect in woord en beeld samen. Het 108 pagina tellende bewaarnummer staat vol exclusieve features. We doken met Dinand en Dennis in het verleden van de band, gingen langs bij producers, managers en platenbazen en kregen toegang tot nooit eerder geopende fotoarchieven. SOUNDZ-hoofdredacteur Jean-Paul Heck reisde af naar Ibiza om uitgebreid met Dinand te spreken.

Heck is trots op het resultaat. “KANE was begin deze eeuw volstrekt baanbrekend. Zij deden en durfden dingen te doen die voor die tijd volkomen on-Nederlands waren: stadionconcerten in de Johan Cruyff Arena en De Kuip, experimenteren met nieuwe geluiden en telkens weer stappen durven maken. Ik sprak de band in die jaren heel vaak en ik merk dat Dinand en Dennis anno 2024 niets aan passie en drive hebben ingeboet. Sterker nog, net als toen streven ze naar perfectie en vernieuwing en dat is erg bijzonder.

”In de special blikken we vooruit naar de Ziggo Dome concerten, we bezochten KANE in de studio en gingen met Dennis door zijn fraaie gitaarselectie. Ook spraken we met mensen achter het succes vanKANE, zoals Henkjan Smits en producer en A&R-manager Michel Schoots.

Met Leon Ramakers van MOJO Concerts keken we naar het verleden en de toekomst en met Carlo van Lienden spraken we uitgebreid over de KANE-documentaire ‘A Story Recorded’.

De KANE Special is nu al exclusief online te bestellen via de pre-order op: www.soundz.nl/kane en valt rond 30 mei in de brievenbus.