Volledige opbrengst gaat naar Save The Children

DEN HAAG, 24 APRIL 2024

De vierdelige documentaire ‘KANE: A Story Recorded’ wordt op zondag 19 mei eenmalig vertoond op het witte doek van Pathé Buitenhof in Den Haag. Deze speciale vertoning is in aanwezigheid van de bandleden en wordt georganiseerd in aanloop naar de vijf uitverkochte KANE RE/CONNECT concerten die op 4,5,7,8,9 juni 2024 plaatsvinden in de Ziggo Dome. Het evenement wordt afgesloten met een interactieve Q&A-sessie tussen aanwezige fans en bandleden. De vertoning is een samenwerking tussen KANE en Pathé, waarbij de volledige opbrengst van het evenement wordt gedoneerd aan hulporganisatie Save The Children. Tickets zijn vanaf vrijdag 26 april vanaf 09:00 uur verkrijgbaar via www.pathe.nl.

Dennis van Leeuwen, mede-oprichter en gitarist van KANE: “We hebben zoveel mooie en emotionele reacties gehad na het uitbrengen van deze documentaireserie, en ik verheug mij zó op deze vertoning én Q&A met fans. Het is heel bijzonder dat Pathé en ook Videoland, waar deze docuserie sinds september 2023 is te zien, dit evenement mogelijk maken om zo geld in te zamelen voor Save The Children.”

Dinand Woesthoff, mede-oprichter en zanger van KANE: “Het is fantastisch dat we dit samen met Pathé kunnen organiseren. Geweldig dat iedereen belangeloos meewerkt en we de opbrengst van deze eenmalige vertoning doneren aan Save The Children. Op deze manier leveren we samen met onze fans een mooie bijdrage aan het verbeteren van kinderlevens in oorlogsgebieden. Ik kijk er enorm naar uit om samen met onze fans deze documentaire in de bioscoop te kijken.”

Pathé, als toonaangevende bioscoopketen, is trots op de samenwerking. Doron Kurz, Commercieel Directeur, Pathé Theaters B.V.: “De mooiste en meest bijzondere voorstellingen beleef je samen met Pathé. Bij Pathé streven we er altijd naar om bijzondere momenten te creëren. We kijken met enthousiasme uit naar deze bijzondere voorstelling, waar KANE-fans samen met hun favoriete band kunnen genieten van de muziekdocumentaire die eenmalig op het grote doek wordt vertoond.”

Details van het evenement
Datum: zondag 19 mei 2024
Tijd: 13.30 uur
Locatie: Pathé Buitenhof, Den Haag
Tickets: vanaf vrijdag 26 april via www.pathé.nl

Bezoek voor meer informatie en reservering www.pathe.nl.
Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Over KANE

KANE werd in 1999 opgericht door Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen, en groeide daarna in recordtijd uit tot één van de allergrootste bands in Nederland met hits als: Rain Down On Me, So Glad You Made It, Fearless, Something To Say, Shot of a Gun en No Surrender. KANE bracht zeven albums uit, waarvan één dubbel platina, drie platina en vier goud. De band scoorde 26 Top-40 hits, waarvan vier met een nummer 1 notering (Fearless, Something To Say, Dreamer en Shot Of A Gun) en 16 keer de alarmschijf. KANE verzorgde concerten in o.a. De Kuip, Amsterdam ArenA, Ahoy, Almere Strand en Java Eiland. De band won zes Edisons, drie 3FM Awards, drie MTV Awards en 11 TMF Awards. Op 25 septemeber 2023 kondigden Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen na tien jaar afwezig aan weer het podium op te gaan met Kane. De band staat in juni 2024 vijf avonden in een uitverkochte Ziggo Dome, Amsterdam.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door de gebroeders Pathé met als doel om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt een breed filmaanbod en speciale livestreams in innovatieve zalen en technieken, zoals IMAX, Dolby Cinema, 4DX en ScreenX. Via Pathé Thuis kunnen filmfans zonder abonnement in het comfort van hun eigen huis van het meest complete filmaanbod van Nederland genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de bioscoop én thuis.

Over ‘KANE: A STORY RECORDED’

KANE: A STORY RECORDED is een vierdelige documentairereeks over de Nederlandse rockband Kane die sinds september 2023 exclusief te zien is bij Videoland. In de documentaireserie vertellen Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen voor het eerst over de reden dat ze negen jaar geleden stopten met de band. De mannen blikken terug op hun muziekcarrière door middel van ruim honderd uur aan niet eerder vertoonde privé-opnames. Ook komen bekenden uit die tijd aan het woord, zoals oud-bandleden Cyril Directie en Martijn Bosman, radio-dj’s Rob Stenders en Giel Beelen en oud-TMF-dj’s Bridget Maasland en Daphne Bunskoek.